آقای دکتر حسین جعفری رییس موسسه در خصوص افتتاح مرکز نوآوری گیاهپزشکی کشور گفت: پس از ابلاغ موافقت اولیه تاسیس مرکز نوآوری واحدهای فناور موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور در تاریخ 16 مهرماه 1398 از طرف مدیرکل دفتر امور فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی امور فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، مراحل ساخت و تکمیل ساختمان این مرکز واقع در موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور با جدیت پیگیری شد.
هم اکنون ساختمان جدید مرکز رشد و نوآوری موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور در شرف افتتاح میباشد. این ساختمان با سطح زیربنای حدود 700 مترمربع در دو طبقه ظرفیت پذیرش حداقل 15 واحد فناور را داشته و در مجاورت ساختمانهای اصلی پژوهشی موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور واقع در خیابان مقدس اردبیلی (محله اوین-ولنجک تهران) واقع شده است. در مقطع کنونی تعدادی از فضاهای دفتر کار این مرکز آماده واگذاری به شرکتها و واحدهای فناور متقاضی در حوزه های کاری گیاهپزشکی بویژه محصولات و فناوریهای کنترل بیولوژیک می باشد. شرکتها و واحدهای مستقر در این مرکز علاوه بر دسترسی به امکانات و تجهیزات پژوهشی مستقر در آزمایشگاههای پیشرفته این موسسه، قادر خواهند بود از تجارب متخصصان، دانشها و فناوریهای مجموعه بخشهای تحقیقاتی این موسسه نیز بهره مند شوند. دفاتر کاری این مرکز دسترسی بسیار نزدیکی به سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، سازمان حفظ نباتات کشور، دانشگاه شهید بهشتی و مجموعه های تحقیقاتی مستقر در آن، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و مراکز تحقیقاتی مجاور آن داشته و بعلاوه، مجموعه امکانات رفاهی بلوط شامل رستورانها، هتل اقامتگاه و سایر خدمات رفاهی میتواند برطرف کننده نیازهای شرکتها و واحدهای مستقر در این مرکز باشد. اطلاعات بیشتر در خصوص این مرکز در لینک تحت عنوان «مرکز رشد» در وبگاه موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور به آدرس www.iripp.ir قابل دسترسی میباشد.
دکتر جعفری رییس موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور زمينه هاي فعاليت حوزههاي اصلي واحدهای فناور در این مرکز نوآوری را به شرح زیر اعلام نمود:
دستیابی به دانش فنی سنتز مواد سميوكميكال (فرمونها و ساير جلب كنندهها)، آفتكشهاي با منشاء گياهي، نهادههاي غيرشيميايي و بيولوژيك، روشهاي نوين پيشآگاهي و كنترل آفات، بيماريهاي گياهي و علفهاي هرز، كنترل بيولوژيك محصولات كشاورزي به خصوص گلخانههاي توليدي، ارتقا كيفي آفتكشها با مواد افزودني مجاز، استفاده از فنآوریهای نوین در استخراج، شناسایی و سنجش باقیمانده آفتکشها و مايكوتوكسينها، فرمولاسيونهاي نوين آفتكشها در جهت سلامت و بهداشت محيط، شناسايي و كنترل آفات نوظهور و روشهاي نوين كنترل آفات شهري، توليد بذر و نهال عاري از عوامل بيماريزاي گیاهی از جمله ويروسها، دانش فنی تولید انواع سیستمها و کیتهای تشخیص بیمارگرهای گیاهی، ارايه خدمات فناورانه گياهپزشكي به بخشهاي دولتي و غيردولتي، فناوريهاي مربوط به حشرات صنعتي مانند زنبور عسل، كرم ابريشم و حشرات گرده افشان.


لینک صفحه مرکز رشد