به گزارش روابط عمومی موسسه، کارگاه آموزشی با موضوع:"راهکارهای مناسب خانگی و صنعتی جهت کاهش باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی پس از تولید و پیش از مصرف" توسط وحیده مهدوی رئیس بخش تحقیقات آفتکشها موسسه تحقیقات گیاهپزشکی به صورت ویدئو کنفرانس با حضور کارشناسان و بهرهبرداران حوزه کشاورزی در سطح ملی برگزار گردید.
رئیس بخش تحقیقات آفتکشها به وجود روشهاي مختلف کنترل آفات در دنیا اشاره کرد و گفت: از جملهی این روشها استفاده از اصول بهزراعي، ارقام مقاوم به آفات، گياهان تراريخته، کنترل فيزيكي، بيولوژيك و غیره همچنان استفاده از آفتکشها به صورت گسترده میباشد.
ایشان افزودند: علیرغم نقش مهم آفتكشها در افزايش توليد محصولات كشاورزي و در نتيجه امنيت غذایی، استفاده بيرويه و نادرست از آنها منجر به مشکلات زیست محیطی و بهداشتی فراوانی میشود که از مهمترین آنها وجود بقایای آفتکشها در محصولات کشاورزی و مواد غذایی میباشد. بر این اساس لازم است در کاربرد آفتکشها دقت زیادی شود، زیرا تأمين غذاي كافي و سالم نه تنها تضمینکننده سلامت افراد جامعه بلكه در عصر كنوني از ملزومات تداوم حضور در بازارهاي جهاني محصولات كشاورزي است.
وحیده مهدوی بیان کرد: هر آفتکشی پس از مصرف، زمان انتظاري تا قبل از برداشت دارد که این زمان با توجه به نوع آفتکش، شرایط اقلیمی و محصولی که روي آن استفاده شده متغیر میباشد. مواد غذایی صرفاً بعد از این دوره که به آن دوره کارنس گفته میشود براي مصرف ایمن میباشند و برداشت قبل از این دوره میتواند براي سلامتی مضر باشد. روشهای کاهش باقیمانده سموم تنها مختص آفتکشهای غیرسیستمیک و تماسی میباشد. در مورد آفتکشهای سیستمیک هیچ روش کاهش باقیماندهای پس از برداشت، بجز رعایت دوره کارنس، وجود ندارد. در این وبینار به علل وجود باقیمانده آفتکشها در محصولات کشاورزی و مواد غذایی پرداخته میشود و در ادامه روشهای خانگی و صنعتی کاهش باقیمانده سموم پس از برداشت معرفی خواهند شد.