Friday, May 2, 2025
  • time : 15:14
  • Date : Mon Apr 28, 2025
عضو هیات علمی موسسه گیاه‌پزشکی در گفتگو با رادیو اقتصاد:
استفاده از تله نوری در شكار انبوه شب‌ پره كرم ساقه‌ خوار برنج
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور در برنامه رادیویی مجله کشاورزی، استفاده از تله نوری از اواخر زمستان تا پایان برداشت برای شکار انبوه شب‌ پره کرم ساقه‌ خوار برنج را موجب تولید محصول اقتصادی و سالم و حفظ زیست بوم شالیزارهای کشور برشمرد

به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور، برنامه رادیویی مجله کشاورزی با موضوع «استفاده از تله نوری در شکار انبوه شب‌ پره کرم ساقه‌ خوار برنج» با حضور فرید بیگی فیروزجاهی عضو هیات علمی آزمایشگاه تحقیقات گیاه‌پزشکی آمل از رادیو اقتصاد پخش شد.

بیگی در این برنامه گفت: اهمیت تولید برنج در راستای امنیت غذایی و ایمنی غذا، دو راهبرد اساسی در ارتقاء سلامت برنج کشور می­باشد. مصرف بی‌رویه نهاده‏های شیمیایی طی چند دهه اخیر، ضمن ایجاد اثرات سوء زیست محیطی، سلامت انسان‌ها را نیز به مخاطره انداخته است، از این رو، رویکرد اکولوژیکی کاربردی برای مدیریت عوامل خسارت‏زای گیاهی، می‏تواند یکی از راهبردهای سازگار با زیست­بوم شالیزار باشد.

وی ادامه داد: آفت کرم ساقه‌خوار نواری برنج یکی از مهمترین آفات برنج است، که هرسال در شالیزارهای شمال کشور مشاهده می‌شود. متاسفانه کشاورزان برای مبارزه با این آفت، از آفتکش‌های شیمیایی استفاده می‌کنند که گاهی به دلیل انتخاب نادرست نوع آفتکش و مصرف در  زمان نادرست، کارایی چندانی ندارند. در صورتیکه با توجه به چند نسلی بودن این آفت، شکار انبوه و کاهش جمعیت هر نسل، موجب کاهش جمعیت نسل آتی خواهد شد.

 عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور در مورد مدیریت تلفیقی محصول برنج که مراحل تحقیقاتی و اجرایی آن نیز با موفقیت طی شده است شرح داد: روشی آسان و بسیار کارا است که در صورت استفاده در شالیزارهای شمال کشور، ضمن افزایش کمی تولید برنج و جبران خلاء عملکرد، از منظر زیست محیطی و سلامت جامعه، اثربخشی بسیار بالایی خواهد داشت.

وی در پایان توصیه کرد: به منظور حذف والدهای مادری و عامل انتقال نسل از یک سال به سال آتی، تله‌های نوری در اواخر زمستان همزمان با ظهور شب‌پره های والد در مزرعه تعبیه شود. در صورت استفاده به موقع از این تله‌های نوری از اواخر زمستان تا پایان برداشت، می‌توان کشت اول و دوم و حتی تولید را در ارقامی حساس به آفت نظیر رقم فجر، بدون مصرف آفتکش و کاهش کمی محصول به پایان رساند، بنابراین اجرای صحیح و به موقع این شیوه مبارزه، نه تنها سبب تولید محصول اقتصادی و سالم (بدون استفاده از آفت‌کش‌های شیمیایی) می‌شود بلکه به افزایش تنوع زیستی و حفظ زیست بوم شالیزار نیز کمک می‌نماید.

لینک برنامه:

https://player.iranseda.ir/timeArchive-player/?VALID=TRUE&ch=19&ti=14:30&d=4/23/2025

 

 جهت دریافت اخبار در کانال ایتای موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور کلیک نمایید

 

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان تات کلیک نمایید

 

Average :  0 |  Submitted :  0

Tags