به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، دوره انتقال یافتههای تحقیقاتی «مدیریت بیماریهای قارچی و باکتریایی گوجه فرنگی» با تدریس موسی نجفینیا و مریم خضری اعضای هیات علمی بخش تحقیقات بیماریهای گیاهی و لاله دهقان محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی ورامین با حضور گلخانهداران و کارشناسان در مرکز جهاد کشاورزی فیلستان، واقع در شهرستان پاکدشت برگزار شد.
خضری ضمن معرفی بیماریهای شانکر باکتریایی، لکه باکتریایی، خالزدگی باکتریایی، لکهبرگی سیرینگایی و پوسیدگی نرم ساقه به عنوان مهمترین بیماریهای باکتریایی در گوجه فرنگی گفت: لکههای نکروزه در برگ، میوه، گل و ساقه، پژمردگی یکطرفه برگها، لکههای قهوهای یا سیاه دارای هاله زرد روی برگ از مهمترین علایم بیماریهای باکتریایی گوجه فرنگی هستند.
نجفینیا ضمن تشریح علایم بیماریهای قارچی در گوجه فرنگی، نحوه تشخیص و مدیریت تلفیقی آنها عنوان کرد: بیماریهای قارچی بذرزاد، مرگ گیاهچه، پوسیدگی ریشه و طوقه، پژمردگی آوندی، سفیدک پودری، کپک خاکستری و کپک سفید به عنوان مهمترین بیماریهای قارچی در گوجه فرنگی مطرح میباشند.
مدرسین ضمن تاکید بر اینکه اولین و مهم ترین مرحله در مدیریت موفق و پایدار بیماریهای گوجه فرنگی، تشخیص صحیح و به موقع است؛ تهیه بذر و نشاء سالم و گواهی شده، کشت در خاک سالم و عاری از عامل بیماری، رعایت تناوب زراعی با غلات، رعایت بهداشت و پایش مداوم مزرعه و گلخانه با هدف پیشگیری از وقوع بیماری را از مهمترین روشهای مدیریت این بیماریها برشمردند.
در ادامه به صورت عملی، نمونههای گوجه فرنگی دارای علائم پوسیدگی ریشه و طوقه فیتوفترایی گوجه فرنگی و نحوه تفکیک علایم از بیماریهای باکتریایی به کشاورزان آموزش داده شد.
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور کلیک نمایید
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان تات کلیک نمایید