به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، وبینار آموزشی با موضوع«توسعه کاربرد شکارگرها در كنترل بيولوژيك آفات محصولات گلخانهای» توسط دکتر سید حسن ملکشی، عضو هيات علمي بخش تحقیقات کنترل بیولوژیک در آبان ماه سالجاری تدریس شد.
سید حسن ملکشی در ابتدا به گسترش صنعت گلخانه داری و بویژه کشت سبزی و صیفی در گلخانهها در سالهای اخیر در ایران اشاره کرد. در ادامه وی گفت: بر اساس مرکز آمار وزارت جهاد کشاورزی سطح زیر کشت این نوع کشتها بالغ بر 22 هزار هکتار رسیده است و مقرر است تا پایان برنامه ششم توسعه کشور سطح آنها به 48 هزار هکتار افزایش یابد.
عضو هیات علمی بخش تحقیقات کنترل بیولوژیک به تشریح محیط گلخانهها و شرایط مناسب برای گسترش آفات در روی محصولات کشاورزی پرداخت و افزود: این محیطها بستر مناسب برای توسعه روشهای کنترل بیولوژیک میباشند. پارازیتوییدها، شکارگرها و عوامل میکروبی از عوامل مورد استفاده برای کنترل بیولوژیک آفات در گلخانهها میباشند. همچنین شکارگرهای آفات از گروه عوامل کنترل بیولوژیک هستند که اولین بار توسط بشر برای کنترل آفات محصولات کشاوری استفاده شدند. پدیده شکارگری در بیشتر راستههای حشرات و عنکبوتیان وجود دارد. تعدادی از این گروه از دشمنان طبیعی در داخل کشور به مرحله تولید انبوه و کاربرد در داخل گلخانهها رسیدهاند.
سخنران مربوطه در این کارگاه آموزشی مجاری ابتدا اهمیت کشتهای گلخانهای و توسعه آنها در مناطق مختلف کشور را تشریح کرد. سپس ضرورت اجرای برنامههای کنترل بیولوژیک آفات گیاهان گلخانهای به منظور کنترل آفات و تولید محصول عاری از باقی مانده آفتکش را بیان نمود. سپس در ادامه دشمنان طبیعی مهم در کنترل آفات محصولات کشاورزی برای حاضرین در وبینار معرفی شد و شیوه تولید انبوه و کاربرد هر یک از آنها به صورت اجمال تشریح شد. در ادامه آفات مهم خیار، گوجه فرنگی و فلفل گلخانهای و مدیریت تلفیقی هر یک از آفات گیاهان مذکور با تاکید بر کاربرد بندپایان شکارگر برای کنترل آنها تشریح شد.