سه‌شنبه, 1 آبان 1403

موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور

  • ساعت : ۱۲:۳۹
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۰۴/۱۹ 
برگزاری وبینار آموزشی توسط عضو هیات علمی موسسه:
مدیریت سس در مزارع چغندرقند
با توجه به نقش علف‌های هرز به عنوان یکی از مهمترین عوامل محدودکننده کشت چغندرقند، حسین نجفی عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور در وبینار آموزشی مدیریت سس در مزارع چغندرقند رعایت بهداشت مزرعه را مهمترین روش کاهش جمعیت گیاه انگلی سس معرفی کرد

به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور، وبینار آموزشی «مدیریت شیمیایی سس در مزارع چغندرقند» با تدریس حسین نجفی عضو هیات علمی بخش تحقیقات علف‌های هرز برای کارشناسان، کشاورزان و بهره‌برداران در سطح ملی برگزار شد.

نجفی ضمن تاکید بر اهمیت گیاه چغندرقند گفت: چغندرقند با تولید 5/7 میلیون تن از سطح زیر کشت 132 هزار هکتار به عنوان سومین محصول زراعی مهم کشور طبقه بندی می شود. بر اساس اهداف پیش بینی شده در سند امنیت غذایی کشور، مقرر است تولید این محصول از 908 هزار تن سال پایه(1398) به 3/1 میلیون تن در سال 1410 افزایش یابد که این مهم جز با مدیریت بهینه و ارتقای بهره وری مزرعه میسر نخواهد شد.

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور ادامه داد: در این مسیر علف های هرز به عنوان یکی از مهمترین عوامل محدودکننده زنده شناخته می‌شوند و تحقق اهداف مورد نظر با مدیریت کارآمد این گونه‌ها ممکن خواهد شد. در سال‌های اخیر، سس به عنوان یک گیاهان انگل سطح وسیعی از مزارع چغندرقند کشور به خصوص استان‌های آذربایجان غربی، کرمانشاه، همدان، فارس و خراسان رضوی را آلوده کرده و خسارتی حدود 40 درصد را به دنبال داشته است. این گیاه با اتصال به میزبان، شیره پرورده را دریافت می کند و کمیت و کیفیت شکر تولیدی را کاهش می دهد و در صورت عدم مبارزه، پوشش کاملی از ساقه‌های زرد رنگ تاج پوش چغندرقند را می‌پوشاند.

وی افزود: مبارزه با این علف هرز به روش‌های مختلف امکان پذیر است، اما رعایت بهداشت مزرعه شامل پاکسازی حاشیه مزارع و کانال های آبیاری و استفاده از کودهای دامی پوسیده و ممانعت از چرای دام در مزرعه مهمترین راهکار جهت کاهش جمیت این انگل در مزرعه می‌باشد. علاوه بر این، رعایت تناوب زراعی و کاشت گونه‌های غیرمیزبان (به خصوص غلات) و همچنین مبارزه با علف‌های هرز میزبان سس نیز ضرورتی اجتناب ناپذیر می‌باشند که باید برای مدیریت این علف هرز مورد توجه قرار گیرند. کاربرد علف کش های پروپیزامید و اتوفومزیت پس از جوانه زنی سس و قبل از اتصال آن به میزبان نیز به عنوان اخرین راهکار دارای توصیه تحقیقاتی است.

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور کلیک نمایید

 

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان تات کلیک نمایید

 

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها