پنج‌شنبه, 18 ارديبهشت 1404

موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور

  • ساعت : ۰۸:۳۷
  • تاريخ :
     ۱۴۰۴/۰۲/۱۶ 
به همت اعضای هیات ‌علمی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور تدریس شد؛
بیماری‌های مهم خرما و مدیریت آن
اعضای هیات علمی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور ضمن حضور در نخلستان‌های استان کرمان، به معرفی و نحوه مدیریت عارضه سرمازدگی، بیماری قارچی خمیدگی گردن خرما و پوسیدگی تنه و دمبرگ به عنوان مهمترین بیماری‌های نخلستان‌های استان پرداختند

به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور، برنامه روز انتقال یافته تحقیقاتی «بیماری‌های برگی نخل خرما» با تدریس موسی نجفی نیا عضو هیات علمی بخش تحقیقات بیماری‌های گیاهی، مهدی آزاده‌وار رییس و غلامرضا برادران عضو هیات علمی بخش تحقیقات گیاه‌پزشکی مرکز حقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کرمان برای کارشناسان شهرستان‌های بم، فهرج ،گنبکی، نرماشیر ریگان و باغ‌داران پیشرو این استان برگزار شد.

مدرسین ضمن حضور در نخلستان، علائم بیماری‌های برگی و سرمازدگی را تشریح کردند، سپس سخنرانی علمی با موضوع «بیماری‌های مهم خرما و مدیریت آنها» توسط نجفی نیا و آزادوار برگزار شد.

نجفی نیا گفت: با استناد به داده‌های هواشناسی منطقه، تغییر شرایط اقلیمی و کاهش محسوس دما در زمستان گذشته به زیر صفر، عارضه سرمازدگی در نخلستان‌های منطقه بم مشاهده شد.

وی ادامه داد: بر اساس بازدیدهای میدانی، توسعه‌ بیماری قارچی خمیدگی گردن خرما و پوسیدگی تنه و دمبرگ در منطقه می‌تواند خسارت‌زا شود. عامل این بیماری در درختانی که تحت هر گونه تنش محیطی و مدیریتی باشند و یا وجود زخم مکانیکی روی درخت، به راحتی وارد درخت شده و در صورتیکه به جوانه مرکزی درخت حمله کند، باعث مرگ درخت می‌شود.

عضو هیات علمی موسسه توصیه کرد: تقویت درختان و کاهش تنش محیطی، هرس برگ و دمبرگ و بلافاصله ضدعفونی محل هرس با قارچکش‌های حاوی ترکیبات مسی می‌تواند باعث کند شدن روند توسعه بیماری شده و به مدیریت آن کمک کند. در صورت نیاز در ماه‌های بهمن و اوایل اسفند قبل از ظهور خوشه یا همزمان با آن می‌توان عملیات محلول‌پاشی را تکرار نمود.

 

 جهت دریافت اخبار در کانال ایتای موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور کلیک نمایید

 

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان تات کلیک نمایید

 

 

 

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها