به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، برنامه مجله رادیویی کشاورزی با موضوع «مدیریت کنترل مگس میوه مدیترانهای» با حضور میترا معزی پور عضو هیات علمی بخش تحقیقات گیاهپزشکی مازندران از رادیو اقتصاد پخش شد.
معزی پور در این گفتگو عنوان کرد: مگس میوه مدیترانهای آفت مهم و کلیدی درختان میوه است که در صورت عدم کنترل اصولی خسارات جبران ناپذیری به محصولات کشاورزی به خصوص محصولات باغی وارد میکند. این آفت دارای دامنه میزبانی وسیعی بوده و مرحله لاروی آن که خسارتزاست، دوران رشدی خود را داخل میوه سپری میکند؛ لذا مبارزه با این آفت دشوار است.
وی گفت: با توجه به اینکه حشر ه کامل این مگس قابلیت پرواز دارد و میتواند در صورت احساس خطر جابجا شود، برای کنترل این آفت کلیدی و مهم بایستی از مدیریت کنترل در قالب برنامه IPM استفاده شود.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی مازندران ادامه داد: مراحل اصلی مبارزه با مگس میوه در ابتدا شامل ردیابی آفت تا مرحله رسیدن به شکار ثابت یا بایوفیکس است. سپس با توجه به حمله آفت که در زمان نزدیک به رنگ گرفتن میوه صورت میگیرد، میتوان از کارگذاری تلههای جلب کننده غذایی با مواد جلب کننده مختلف برای شکار انبوه آفت شامل پروتئین هیدرولیزات، مایع سراتراپ، قرصهای سراتینکس و فرومونهای جنسی برای مدیریت آن استفده کرد.این روش علیرغم نادیده گرفته شدن توسط بسیاری از باغداران، اصولی ترین روش کنترل جهت جمع آوری حشرات کامل آفت و ممانعت از تخم ریزی آنها بر روی میوه می باشد که در صورت اجرای صحیح و به موقع میتواند تا حد زیادی از سم پاشی های بعدی جلوگیری نکند.
معزی پورتوصیه کرد: همچنین حدود یک ماه مانده به برداشت میتوان از 4-3 مرتبه طعمه پاشی با پروتئین هیدرولیزات روی یک سوم تا نصف درختان باغ برای جلب و کشتار حشرات کامل مگس استفاده کرد. چنانچه روشهای گفته شده، به خوبی اجرا شده باشد در نهایت با یکبار اسپری در زمان برداشت میتوان آفت را کنترلکرد. اما در صورت عدم اجرای دو روش قبل باغداران ناچار به تکرار سمپاشیها خواهند شد که علاوه بر خطرات زیست محیطی و سلامتی ناشی از مصرف سموم، مگسها به دلیل قابلیت پرواز قادرند از مخمصه گریخته و موجب خسارت شوند.
وی در پایان تاکید کرد: رعایت بهداشت باغ، یکی از مهمترین فاکتورهای کنترل این آفت می باشد. میوههای مگس زده بایستی سریعا قبل از ورود لارو به داخل خاک و تشکیل شفیره از سطح باغ جمع آوری و منهدم شوند.همچنین هیچ میوهای در پایان فصل نباید روی درخت باقی بماند.این مسئله به خصوص در مورد میوه نارنج که محصول انتهای فصل و محل مناسب زمستان گذرانی آفت می باشد، حائز اهمیت زیادی است.
لینک برنامه: https://player.iranseda.ir/epg-player/?VALID=TRUE&e=152830373
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور کلیک نمایید
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان تات کلیک نمایید