پنج‌شنبه, 18 ارديبهشت 1404

موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور

  • ساعت : ۱۴:۳۰
  • تاريخ :
     ۱۴۰۴/۰۲/۱۷ 
برگزاری دوره آموزشی؛
كنترل بیولوژیك عوامل بیماری‌زای گیاهی
لاله نراقی عضو هیات علمی بخش تحقیقات بیماری‌های گیاهی در دوره آموزشی کنترل بیولوژیک عوامل بیماری‌زای گیاهی، به شرح موضوع «توسعه و استفاده عملی از گونه های مفید با تاکید بر فعالیت های انجام شده برای عامل قارچی مهارگر تالارومایسس» پرداخت.

به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور، توسط لاله نراقی عضو هیات علمی بخش تحقیقات بیماری‌های گیاهی در دوره آموزشی کنترل بیولوژیک عوامل بیماری‌زای گیاهی، به شرح موضوع «توسعه و استفاده عملی از گونه های مفید با تاکید بر فعالیت های انجام شده  برای عامل قارچی مهارگر  تالارومایسس» پرداخت.

نراقی ضمن تشریح مراحل تهیه قارچ‌کش بیولوژیک ثبت شده تالارومین و فرآیند تجاری سازی آن در ایران، روش و میزان مصرف این قارچ‌کش برای محصولات پنبه، سیب زمینی، چغندرقند، خیار گلخانه ای و گوجه فرنگی را توضیح داد: قارچ مهارگر Talaromyces flavus در کنترل بیماری‌های قارچی مهم خاک‌زاد شامل Rhizoctonia solani، Verticillium dahliae و Fusarium oxysporum بسیار حائز اهمیت است و شاهد نتایج مثبت اجرای پروژه‌های تحقیقاتی کاربرد این قارچ‌کش برای کاهش وقوع بیماری‌های یاد شده و افزایش عملکرد در محصولات مختلف زراعی بوده‌ایم.

وی ضمن معرفی فرمولاسیون‌های بیولوژیک دربردارنده عامل مهارگر T. flavus و روش تهیه آنها گفت: این فرمولاسیون‌ها عبارت بودند از فرمولاسیون مایع با کاربرد فرمانتور و فرمولاسیون‌های میکروکپسول پودر و سوسپانسیون و میکروامولسیون بر پایه فن آوری نانو.

عضو هیات علمی بخش تحقیقات بیماری‌های گیاهی در پایان تاکید کرد: انجام فعالیت‌های تحقیقاتی در زمینه عوامل  قارچی و یا باکتریایی مهارگر زیستی برای مدیریت عوامل بیماری زای گیاهان، با هدف انجام امر تجاری سازی آن ها و کاربرد برای بهره برداران ضروری است.

 

 جهت دریافت اخبار در کانال ایتای موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور کلیک نمایید

 

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان تات کلیک نمایید

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها