به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، توسط لاله نراقی عضو هیات علمی بخش تحقیقات بیماریهای گیاهی در دوره آموزشی کنترل بیولوژیک عوامل بیماریزای گیاهی، به شرح موضوع «توسعه و استفاده عملی از گونه های مفید با تاکید بر فعالیت های انجام شده برای عامل قارچی مهارگر تالارومایسس» پرداخت.
نراقی ضمن تشریح مراحل تهیه قارچکش بیولوژیک ثبت شده تالارومین و فرآیند تجاری سازی آن در ایران، روش و میزان مصرف این قارچکش برای محصولات پنبه، سیب زمینی، چغندرقند، خیار گلخانه ای و گوجه فرنگی را توضیح داد: قارچ مهارگر Talaromyces flavus در کنترل بیماریهای قارچی مهم خاکزاد شامل Rhizoctonia solani، Verticillium dahliae و Fusarium oxysporum بسیار حائز اهمیت است و شاهد نتایج مثبت اجرای پروژههای تحقیقاتی کاربرد این قارچکش برای کاهش وقوع بیماریهای یاد شده و افزایش عملکرد در محصولات مختلف زراعی بودهایم.
وی ضمن معرفی فرمولاسیونهای بیولوژیک دربردارنده عامل مهارگر T. flavus و روش تهیه آنها گفت: این فرمولاسیونها عبارت بودند از فرمولاسیون مایع با کاربرد فرمانتور و فرمولاسیونهای میکروکپسول پودر و سوسپانسیون و میکروامولسیون بر پایه فن آوری نانو.
عضو هیات علمی بخش تحقیقات بیماریهای گیاهی در پایان تاکید کرد: انجام فعالیتهای تحقیقاتی در زمینه عوامل قارچی و یا باکتریایی مهارگر زیستی برای مدیریت عوامل بیماری زای گیاهان، با هدف انجام امر تجاری سازی آن ها و کاربرد برای بهره برداران ضروری است.
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور کلیک نمایید
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان تات کلیک نمایید