سه‌شنبه, 11 شهريور 1404

موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور

  • ساعت : ۰۶:۱۳
  • تاريخ :
     ۱۴۰۴/۰۶/۱۱ 
برگزاری دوره آموزشی ضمن خدمت؛
مدیریت تلفیقی بیماری های سبزی، صیفی و محصولات جالیزی
دوره آموزشی ضمن خدمت « مدیریت تلفیقی بیماری هاي سبزی، صیفی و محصولات جالیز» با تدریس پرستو مطلبی عضو هیات ‌علمی بخش بیماریهای موسسه در سطح ملی برگزار شد

به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات گیاه‌ پزشکی کشور، دوره آموزشی ضمن خدمت « مدیریت تلفیقی بیماری هاي سبزی، صیفی و محصولات جالیز» با تدریس پرستو مطلبی عضو هیات ‌علمی بخش تحقیقات بیماریهای گیاهی موسسه در سطح ملی برگزار شد.

 مطلبی در این دوره  گفت مدیریت تلفیقی رویکردی جامع از ترکیب روش‌های مختلف با هدف کاهش خسارت بیماری‌ها و به حداقل رساندن مصرف سموم است. این رویکرد بر اساس شناخت دقیق بیماری‌ها، چرخه زندگی عوامل بیماری‌زا و تعامل آن‌ها با گیاه و محیط اجرا می‌شود. به ‌طوري کلی براساس آمار‌های سازمان ملل متحد ایران در تولید خيار با ۹۸/۱ میلیون تن مقام دوم و در تولید خربزه و هندوانه رتبه سوم در جهان را به خود اختصاص داده است و از لحاظ تولیدی مزیت اقتصادی بالایی دارد.

عضو هیات علمی موسسه ادامه داد از مهمترین بیماری های قارچی سبزی، صیفی و محصولات جالیزی می توان بیماری های بوته میری، پژمردگی فوزاریومی،‌ سفیدک‌های داخلی (دروغی) و سفیدک‌های سطحی (پودری)، بلایت ساقه صمغی، آنتراکنوز و کپک خاکستری را نام برد که در صورت فراهم بودن شرایط محیطی مساعد، قادرند در مدت زمان کوتاهی، گلخانه و مزارع را آلوده و ایجاد خسارت کنند. در اصول کلی مدیریت این بیماری ها هیچ روشی به تنهایی برای کنترل وجود ندارد و بایستی مجموعه ای از اقدامات به کار گرفته شود تا خسارت ناشی از پاتوژن را کاهش داد

مطلبی مدیریت بیماری‌های محصولات گلخانه‌ای را  عمدتا برپایه پیشگیری دانست  و گفت موثرترین روش کنترل جلوگیری از ورود بیمارگر به گلخانه و مزرعه می باشد. با تشخیص به‌موقع و دقیق بیماری‌ها، رعایت شرایط بهینه کاشت، پایش مستمر، استفاده از بذور سالم و توسعه کشت نشایی، رعایت بهداشت مزرعه و جمع‌آوری بقایای گیاهی، به‌کارگیری ارقام مقاوم (در صورت وجود) و آموزش کشاورزان، می‌توان مدیریت هوشمندانه بیماری‌ها را محقق ساخت و ضمن کاهش نیاز به مصرف قارچ‌کش‌ها به‌ویژه در محصولات تازه‌خوری، به حفظ محیط‌زیست و تولید محصول سالم‌تر یاری رساند.

 جهت دریافت اخبار در کانال ایتای موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور کلیک نمایید

 

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها