به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، برنامه با موضوع «سلامت محصول: استفاده از آفتکشها در محصول توت فرنگی» با حضور کسری شریفی وشفام رییس آزمایشگاه تحقیقات گیاهپزشکی کرج از رادیو سلامت پخش شد.
شریفی در این گفتگو بیان کرد: عوامل خسارتزای گیاهی به دو دسته زنده و غیرزنده تقسیم میشوند. سرما، کمبودها و بیشبودهای مواد غذایی و .. در دسته عوامل غیرزنده قرار میگیرند. عوامل زنده شامل آفات، بیماریها و علفهای هرز هستند. کنههای تارتن، سفیدبالکها و کنه سیکلامن از مهمترین آفات توت فرنگی میباشند، که جزو عوامل ماکرو دسته بندی میشوند. عوامل خسارتزای میکرو شامل قارچها، باکتریها، ویروسها و نماتدها هستند. مهمترین عوامل بیماریزای توت فرنگی در ایران، بیماریهای خاکزاد است که ریشه و طوقه گیاه را آلوده می کنند.
عضو هیات علمی موسسه ادامه داد: یکی از مهمترین وظایف موسسه، شناسایی عوامل بیماریزا و معرفی روشهای مدیریت آنهاست. مهمترین گام در مدیریت و کنترل این بیماریها، تهیه نشا سالم و گواهی شده، انتخاب ارقام مناسب برای هر منطقه، ضدعفونی نشا قبل از انتقال به بستر است. در سالهای اخیر موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور با همکاری سازمان حفظ نباتات آفتکشهای بیولوژیک مانند باسیلها و تریکودرما را وارد عرصه کرده، که نقش پیشگیری کننده و کنترل کننده خوبی دارند و به نوعی عامل تقویت کننده گیاه هم محسوب می شوند.
شریفی اشاره کرد: استفاده از آفتکشهای مجاز هم در کیفیت محصول تاثیر میگذارند و هم در بحث سلامت فرد و جامعه تاثیرگذار هستند. رعایت موارد ایمنی برای کاربر و نوع سمپاش نیز بسیار مهم است. مبحث بعدی محصول است که بایستی دوره کارنس روی محصول حتما رعایت شود، تا آن محصول قابل عرضه به بازار باشد. در صورتیکه این دوره رعایت نشود خطرات زیادی برای سلامتی انسان خواهد داشت.
شریفی از کپک خاکستری به عنوان یکی از بیماریهای مهم توت فرنگی در ایران نام برد، که در رز، گوجه فرنگی و خیار هم آسیب رسان است. برای کنترل این بیماری ناچار هستیم از آفتکشها استفاده کنیم. در سالهای اخیر موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور و سازمان حفظ نباتات 4 مورد آفتکش زیستی و بی خطر برای این بیماری ثبت کرده اند که دوره کارنس آنها صفر است.
وی در پایان به مصرف کنندگان توصیه کرد توت فرنگی را با دو تا سه قطره مایع ظرفشویی و نمک بشویند و سپس یک روز در یخچال نگهداری کرده و روز بعد مصرف کنند.
لینک برنامه: https://player.iranseda.ir/epg-player/?VALID=TRUE&e=152956454
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور کلیک نمایید
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان تات کلیک نمایید