• ساعت : ۰۶:۳۳
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۰۵/۰۹ 
  • تعداد بازدید : 655
مشاور معاون وزیر در امور زراعت وزیر جهادکشاورزی:
وزارت جهادكشاورزی برای تأمین روغن روی كشت كلزا متمركز است
مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهادکشاورزی در بازدید از مزارع دانه روغنی سویا در شهرستان پارس‌آباد و کارگاه‌های پروسس بذر کلزا واقع در کشت و صنعت پارس بر اهمیت تامین روغن از كشت كلزا در وزارت متبوع تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان تات به نقل از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل؛ مشاور معاون وزیر در امور زراعت و مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی گفت: با توجه به استقرار زراعت کلزا در فصل پاییز در تناوب با گندم، برنامه‌ریزی وزارت جهاد کشاورزی و بیشترین اتکای ما بر مبنای توسعه کلزا و در تابستان بر توسعه گیاهان کم آب‌بر استقرار یافته است.

وی در خصوص دلایل تمرکز وزارت جهاد کشاورزی روی کشت دانه‌های روغنی سویا و کلزا گفت: تناوب کشت یکی از دلیل تمرکز بر کشت کلزا است، تولید دانه‌های روغنی در کشور مبتنی بر کلزا، سویا، آفتاب‌گردان، کنجد و گلرنگ است، 

 سعداله منصوری خاطرنشان کرد: با توجه به استقرار زراعت کلزا در فصل پاییز در تناوب با گندم، برنامه‌ریزی وزارت جهاد کشاورزی و بیشترین اتکای ما بر مبنای توسعه کلزا و در تابستان بر توسعه گیاهان کم آب‌بر استقرار یافته است.

 مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی با تحسین مزیت اقلیم و خاک غنی دشت مغان برای کشت انواع محصولات دانه‌های روغنی، رعایت تقویم کشت را در بحث زراعت مهم دانست و گفت: پیش‌بینی چالش‌های موجود در طیف زراعت و ارائه راهکارهای متناسب با دستورالعمل‌های زراعی برای کاهش افت محصولات و افزایش راندمان تولید بااهمیت بوده و کشت محصولات دانه‌های روغنی باید مبتنی بر توانایی داخلی و توانمندی متخصصان بومی صورت پذیرد.

 حمید صولت مدیرعامل شرکت ملی پارس با اشاره به توانمندهای انسانی و شرایط اقلیمی و خاک مساعد منطقه در تولید بذور باکیفیت را همواره از مزیت‌های نسبی شرکت ملی پارس در تولید موفقیت‌آمیز بذور روغنی نسبت به سایر نقاط زراعی کشور دانست و افزود: شرکت ملی پارس همواره بر اساس مأموریت محوله از سوی وزارت جهاد کشاورزی به‌عنوان مرکز اصلی تولید و تأمین بذور هیبرید کلزای کشور را بر عهده دارد و از همین حیث بر حسب برنامه‌ریزی مدیریت شرکت، بهترین قطعات اراضی زراعی شرکت هم به لحاظ موقعیت خاکی و هم آبی به کشت بذور دانه‌های روغنی اختصاص داده شده و با احتساب تولید امسال بذور هیبرید کلزای زمستانه، شرکت ملی پارس می‌تواند ۲۶ هزار هکتار از اراضی زیر سطح کشت کلزای کشور را تأمین کند.
 تشکیل کارگروه فنی دقیق از سوی وزارت جهاد و شرکت‌ها و نیز مراکز عمده تولید بذور جهت افزایش تبادل نظر و راهکارها برای افزایش سطح تولید بذور دانه‌های روغنی، حل مشکل قیمت بذور محصولات متناسب با هزینه‌های تولید از بحث‌های مطروحه مدیرعامل شرکت ملی پارس بود.

جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید

6.1.15.0
V6.1.15.0