• ساعت : ۰۷:۴۵
  • تاريخ :
     ۱۴۰۴/۰۳/۰۷ 
  • تعداد بازدید : 85
رئیس مؤسسه تحقیقات دیم در پایگاه نوآوری مراغه :
در سال زراعی جاری بیش از ۱۰۰ پایگاه نوآوری برای انتقال فناوری‌های جدید در سطح كشور اجرا شده است
رئیس مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم در روز مزرعه غلات با اشاره به اینکه  پایگاه‌های نوآوری مرکز مهارت‌آموزی و توانمندسازی کارشناسان، مروجان و بهره‌برداران است، گفت: در راستای ترویج و انتقال دانش فنی آخرین یافته‌های تحقیقاتی مؤسسه دیم برای افزایش بهره‌وری در دیم‌زارها کارشناسان آموزش و ترویج کشاورزی و زراعت مراکز جهاد کشاورزی شهرستان‌های استان آذربایجان شرقی (شهرستان‌های بستان‌آباد، هشترود، بناب، ملکان، میانه، عجب‌شیر، آذرشهر و چاراویماق)، کارشناسان جهش تولید و پهنه و تولیدکنندگان پیشرو از پایگاه نوآوری مؤسسه دیم در شهرستان مراغه بازدید گردند.

به گزارش روابط عمومی سازمان تات، به نقل از موسسه تحقیقات دیم کشور، روستایی در روز مزرعه غلات اظهار کرد: افزایش کارایی و بهره‌وری در مزارع دیم منوط به اجرای کامل بسته دانش فنی از یافته‌های تحقیقاتی این مؤسسه دانست و تأکید کرد: پایگاه‌های نوآوری دانشگاهی باارزش برای مهارت‌آموزی و توانمندسازی کارشناسان، مروجان و بهره‌برداران در دیم‌زارهاست .

رئیس مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم گفت: برای انتقال دانش فنی و فناوری‌های جدید در پایگاه‌های نوآوری در سال زراعی جاری در هر استان ۴ پایگاه برای نمایش جدیدترین ارقام و لاین‌های محصولات زراعی دیم، پروژه‌های PDT, PNT ، گیاهان تناوبی با رعایت کامل دستورالعمل‌های مؤسسه دیم اجرا شده است.

وی اختلاف عملکرد محصولات زراعی دیم در پایگاه‌های نوآوری با مزارع کشاورزان را در رعایت تناوب زراعی، زمان کاشت مطلوب، استفاده از ارقام مناسب، بذر اصلاح شده، تاریخ و عمق کاشت، تراکم بذر مناسب و تغذیه مطلوب در پاییز بیان کرد و محصولات زراعی دیم در این پایگاه‌ها به دلیل به‌کارگیری کامل دانش فنی افزایش عملکرد بیشتری نسبت به مزارع کشاورزان هم‌جوار داشته و پیش‌بینی می‌گردد تفاوت عملکرد معنی‌داری با مزارع شاهد وجود داشته باشد.

در این بازدید زادحسن رئیس بخش غلات مؤسسه دیم: با بیان ویژگی‌های ارقام جدید مؤسسه با توجه شرایط تغییر اقلیمی بر رعایت توصیه‌های مؤسسه در زمان کاشت تأکید ویژه داشت.

شرکت‌کنندگان در این مراسم یک‌روزه ضمن آشنایی با ویژگی‌های زراعی ارقام و لاین‌های جدید محصولات زراعی دیم غلات، دستورالعمل‌های فنی مراحل کاشت، داشت و برداشت حبوبات، علوفه و غلات و تغذیه متعادل با رعایت زمان کوددهی و مقدار کود برای دستیابی به تولید پایدار در دیم‌زارها به‌صورت میدانی مشاهده کردند.

پایگاه نوآوری غلات مراغه، واقع در روستای ساروقیه، با مساحتی بالغ بر ۴ هکتار، به‌عنوان یک مرکز تخصصی برای ارزیابی دقیق ارقام و لاین‌های مختلف غلات و اجرای طرح‌های بهینه‌سازی تغذیه و تراکم کشت فعالیت می‌کند.

 

رئیس مؤسسه تحقیقات دیم در بازدید از استان اردبیل :
كشت عمود بر شیب در دیم‌زارها به‌اندازه یك نوبت بارندگی مؤثر، در افزایش عملكرد تأثیرگذار است


رئیس مؤسسه تحقیقات دیم گفت: پایگاه‌هایی نوآوری محصولات زراعی دیم با رعایت کامل دستورالعمل‌های فنی و نظارت محققان مؤسسه و همکاری بخش اجرا برای افزایش بهره‌وری تولید در دیم‌زارها در سال جاری در ۲۵ استان کشور اجرا شده است
روز انتقال‌یافته‌های تحقیقاتی در پایگاه نوآوری شهرستان گرمی (بخش موران) با هماهنگی مدیریت ترویج جهاد کشاورزی استان اردبیل و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل با حضور روستایی رئیس مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم با شرکت کارشناسان و بهره‌برداران باهدف انتقال دانش فنی و افزایش بهره‌وری در اراضی دیم در پایگاه نوآوری شهرستان گرمی برگزار شد.

روستایی در پایگاه نوآوری شهرستان گرمی گفت: مؤسسه دیم ۱۳۰ رقم از محصولات زراعی مختلف شامل غلات حبوبات و دانه‌های روغنی و گیاهان علوفه‌ای برای اقلیم‌های مختلف در دیم‌زارهای کشور معرفی کرده است که بر لزوم تلاش محققین همکار دیم در انتقال دانش فنی به‌نژادی و به زراعی این ارقام دردیم زارها تأکید کرد.

در این بازدید رئیس مؤسسه اعلام کرد: پایگاه‌های نوآوری محصولات زراعی دیم برای پشتیبانی علمی و فنی از طرح جهش تولید در دیم‌زارها ضروری است و افزود: با رعایت کامل دستورالعمل‌های فنی و نظارت محققان مؤسسه و همکاری بخش اجرا، ایجاد این پایلوت‌های فناوری برای افزایش بهره‌وری تولید در دیم‌زارها بسیار مؤثر است.

روستایی، آموزش بهره‌برداران، کارشناسان و مدیران بخش کشاورزی را از اهداف اصلی اجرای این پایگاه‌ها دانست و ابراز امیدواری کرد که با توسعه آنها، شاهد افزایش ضریب نفوذ ارقام جدید دیم و پایداری تولید در دیم‌زارها باشیم.

وی ضمن تأکید بر اهمیت اصول به زراعی در دیم‌زارها افزود: کشت عمود بر شیب در دیم‌زارها به‌اندازه یک نوبت بارندگی مؤثر (یکبار آبیاری) در افزایش عملکرد مزارع دیم تأثیر دارد و به رعایت این نکته مهم در زمان کاشت تأکید کردند.

رئیس مؤسسه دیم در این بازدید از پروژه‌های تحقیقاتی محصولات زراعی در ایستگاه ولی مملو جعفرآباد مغان بازدید کرد و توصیه‌های فنی لازم برای بهبود کیفی طرح‌ها در شرایط تغییر اقلیمی و خشکسالی را ارائه داد.

گفتنی است برنامه‌های ترویجی و بازدید کارشناسان، مروجان و کشاورزان نشان‌دهنده اهمیت انتقال‌یافته‌های تحقیقاتی به کشاورزان و بهره‌برداران در راستای افزایش بهره‌وری و پایداری تولید در اراضی دیم است و ضرورت دارد این برنامه‌ها برای توسعه دستاوردهای تحقیقاتی در سطح ملی، مورد حمایت بیشتر قرار گیرد و اعتبارات لازم برای فراگیر نمودن آنها باتوجه‌به تغییرات اقلیمی و وقوع خشکسالی‌های پیاپی پیش‌بینی و مصوب شود.

photo18899926565.jpg

6.1.15.0
V6.1.15.0