به گزارش روابط عمومی سازمان تات، به نقل از دانشکدگان کشاورزی ومنابع طبیعی غلامرضا گلمحمدی در نخستین جلسه دبیرخانه ستاد توسعه کشاورزی پایدار که روز شنبه چهارم مرداد در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در کرج برگزار شد، گفت: براساس دستور مهم رئیسجمهور در خصوص مشکلات متعدد بخش کشاورزی، کارگروهی با حضور وزیر جهاد کشاورزی، معاونت علمی و فناوری و سایر نهادهای مرتبط تشکیل و مقرر شد با مشارکت دانشگاهها و معاونت علمی، این مشکلات شناسایی و راهکارهای لازم با بهرهگیری از دیدگاههای نخبگان و خبرگان ارائه شود.
وی با اشاره به برگزاری نخستین جلسه ستاد با حضور معاون رئیسجمهور و وزیر جهاد کشاورزی، افزود: در ادامه این نشست، ستادی متشکل از دبیرخانه و کارگروههای تخصصی تشکیل شد که مأموریت دارند با شناسایی مسائل و چالشهای حوزه کشاورزی، اولویتهای این بخش را در دستور کار قرار دهند.
بحران آب، ابرچالش بخش کشاورزی است
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی بحران آب را یکی از ابرچالشهای اصلی بخش کشاورزی برشمرد و گفت: از ظرفیت بیش از ۸۰۰۰عضو هیئت علمی دانشگاهها برای حل مسائل بخش کشاورزی بهرهگیری میشود.
غلامرضا گلمحمدی در نخستین جلسه دبیرخانه ستاد توسعه کشاورزی پایدار اظهار کرد: چالشهای حوزه کشاورزی از دغدغههای اصلی رئیسجمهور و دولت است و به همین منظور، تلاش میشود با ایجاد همافزایی میان دانشگاهیان، نخبگان و فعالان بخش کشاورزی، راهکارهایی مؤثر و پایدار ارائه شود.
وی بحران آب را یکی از ابرچالشهای اصلی بخش کشاورزی برشمرد و افزود: تشکیل ستاد توسعه کشاورزی پایدار با هدف یافتن راهحلهای علمی و بهرهگیری از فناوریهای نوین در دستور کار قرار گرفته است.
گلمحمدی ادامه داد: هدف از برگزاری نخستین جلسه ستاد، تدوین نظامنامه و اساسنامه این ستاد بود تا چارچوب مشخصی برای فعالیتهای آن ترسیم شود.
وی خاطرنشان کرد: در این نشست، استفاده از ظرفیت علمی و پژوهشی ۱۸۰۰ عضو هیئت علمی وابسته به وزارت جهاد کشاورزی و سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) و همچنین بیش از ۸۰۰۰ عضو هیئت علمی دانشگاههای کشور مورد تأکید قرار گرفت.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: مقرر شده است نتایج تحقیقاتی که تاکنون به مرحله اجرا نرسیدهاند، احیا و با همکاری نهادهای عضو ستاد، دانش فنی و یافتههای علمی به کشاورزان و بهرهبرداران منتقل شود تا زمینه تحقق کشاورزی پایدار و ارتقای امنیت غذایی فراهم شود.
استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان برای توسعه پایدار کشاورزی
ارژنگ جوادی قائممقام ستاد غذا و کشاورزی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری هم در این جلسه اظهار کرد: با توجه به چالشهایی همچون محدودیت منابع پایه و تنشهای زیستی، این ستاد تلاش دارد از ظرفیتها و توانمندیهای شرکتهای دانشبنیان برای رفع این مشکلات استفاده کند.
وی با بیان اینکه برخی از این شرکتها موفق شدهاند گلوگاههای فناورانه کشور را برطرف کرده و فناوریهایی ارائه دهند که پیشتر به آنها وابستگی خارجی داشتیم، افزود: حمایت از چنین شرکتهایی در اولویت برنامههای ستاد قرار دارد.
جوادی تصریح کرد: ستاد توسعه پایدار کشاورزی تمام تلاش خود را بهکار خواهد گرفت تا زمینه انتقال فناوری و ارتقای کمی و کیفی تولیدات کشاورزی را فراهم کند.
دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان غذا و کشاورزی در پایان گفت: همچنین تلاش میشود با جهتدهی به فعالیتهای شرکتهای دانشبنیان، توانمندی آنها در این حوزه تقویت شود.
سرپرست ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان گیاهان دارویی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: این ستاد با مشارکت دانشگاههای سراسر کشور و با اولویت دانشگاه تهران و همکاری ستادهای مرتبط فعالیت خود را آغاز خواهد کرد تا گامهای مؤثری در جهت رفع مشکلات کشاورزی کشور برداشته شود.
دامون رزمجویی افزود: تلاش ما بر این است که فعالیتهای این ستاد استمرار داشته باشد و با برنامهریزی دقیق، بتوانیم مسائل کشور را احصا و برای حل آنها اقدامات مؤثری انجام دهیم.
نوید مشاور وزیر در امور جوانان و نخبگان نیز در نخستین جلسه ستاد دبیرخانه ستاد توسعه کشاورزی پایدار گفت: براساس دستور مهم رئیسجمهور در خصوص مشکلات متعدد بخش کشاورزی، مقررشد در این ستاد از ظرفیت بخشهای مختلف مثل دانشگاههای کشاورزی بخشهای تحقیقات، بخشهای اجرایی که موضوعات کلان با رویکرد فناورانه استفاده خواهد شد و اولویت کشور در این ستاد این است که طرحها تعریف ، ثبت و بعد طرحهای اجرایی تدوین شود و به صورت پایلوت در بعضی از استانها اجرایی شود.
وی افزود: بعد از اینکه خروجی کار به صورت ملموس و نتایج ارائه شد بتوانیم در سطح کل کشور این نتایج را الگو پیادهسازی کنیم که با حضور عزیزان نمایندگان بخشهای مختلف و با تلاش دانشگاه تهران بتوانیم این خروجی رو هرچه زودتر اجرایی کنیم.
