• ساعت : ۱۶:۲۶
  • تاريخ :
     ۱۴۰۴/۰۵/۰۵ 
  • تعداد بازدید : 4
تاكید بر نقش ارقام مناسب و مدیریت مزارع در پایداری تولید در دیمزارها
رئیس مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور بر اهمیت انتخاب ارقام مناسب و مدیریت صحیح مزارع در زمان کاشت تاکید کرد و گفت: این عوامل نقش حیاتی در تداوم پایداری تولید در دیم‌زارها دارد.

به گزارش روابط عمومی سازمان تات، مظفر روستایی در جریان بازدید معاون بهبود تولیدات گیاهی استان کردستان و جمعی از کارشناسان و تولید کنندگان بذر از پروژه‌های تحقیقاتی مؤسسه دیم در مراغه، با اشاره به نقش حیاتی ترویج و انتقال دانش فنی در افزایش کمی و کیفی تولید دیمزارها، بیان کرد: ترویج و انتقال دانش فنی آخرین یافته‌های تحقیقاتی مؤسسه در جهت افزایش کمی و کیفی تولید در دیم‌زارها تحت شرایط تنش خشکی، نقش حیاتی در تأمین امنیت غذایی ایفا می‌کند.

وی افزود: استان کردستان با توجه‌ به اراضی حاصلخیز، بارش‌های خوب و شرکت‌های توانمند تولید و فرآوری بذر در افزایش پایداری تولید در دیم‌زارها ظرفیت بالایی دارد و استفاده از ارقام معرفی شده جدید مؤسسه و رعایت دستورالعمل‌های فنی در شرایط خشکسالی‌های اخیر می‌تواند در افزایش تولید این استان نقش تأثیرگذاری داشته باشد.

روستایی تصریح کرد: توسعه تنوع ژنتیکی و تهیه نقشه بذری ارقام محصولات زراعی دیم در استان کردستان توسط مؤسسه برای تأمین بذر ارقام پرمحصول و تاب‌آور توسط شرکت‌های تولید بذر در کنار بکارگیری فناوری‌های جدید، افق روشنی برای آینده دیم‌زارهای کشور به‌ویژه در استان کردستان ایجاد می‌کند.

محمدصالح احمدی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان نیز با اشاره به دستاوردهای مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور اظهار کرد: نتایج طرح‌های تحقیقاتی این مؤسسه در افزایش تولید در دیم‌زارهای استان کاملاً مشهود است و در سال‌های اخیر، ۱۴ رقم جدید گندم دیم معرفی شده مؤسسه، توسط کشاورزان استان کشت شده است.

وی افزود: کارهای مهمی در زمینه توسعه محصولات جایگزین در دیم‌زارهای استان کردستان صورت‌ گرفته و این روند با برنامه‌ریزی منسجم و با سرعت زیاد ادامه خواهد یافت.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان همچنین به اهمیت تهیه نقشه بذری ارقام جدید مؤسسه برای استان اشاره کرد و گفت: این نقشه پس از ترسیم توسط محققان مؤسسه، برای افزایش بهره‌وری در سطح دیم‌زارهای استان کردستان اجرایی خواهد شد.

هدف از این بازدید که با حضور کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی، مرکز تحقیقات و شرکت‌های تولید کننده بذر استان کردستان از پروژه‌های تحقیقاتی به‌زراعی، ارقام جدید و لاین‌های کاندید بخش غلات و مزارع تکثیری نخود و کارگاه ادوات و ماشین‌آلات کشاورزی مؤسسه دیم در مراغه انجام شد، آشنایی با دستاوردهای جدید مؤسسه دیم و برنامه‌ریزی برای استفاده بهینه برای برنامه کاشت سال آینده استان عنوان شده است.

بنابر این گزارش، جانمایی ارقام دیم برای اقلیم‌های مختلف نقش مهمی در افزایش عملکرد و تاب‌آوری ارقام در برابر تغییر اقلیم و تأمین امنیت غذایی با استفاده از آب سبز دارد.

6.1.15.0
V6.1.15.0