شنبه, 1 دی 1403

موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور

  • ساعت : ۰۹:۰۷
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۰۷/۰۹ 
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور خبر داد:
هرباریوم وزارت جهاد كشاورزی «ایران» دارای مجموعه‌های رستنی با ارزش ملی و جهانی است
با توجه به اهمیت تنوع زیستی و ذخایر ژنتیکی به عنوان بخش مهمی از سرمایه¬های ملی هر کشور و ستون امنیت غذایی آن، عضو هیات ‌علمی موسسه تحقیقات گیاه‌‌پزشکی کشور ضمن شرح روش‌های مدیریت مجموعه‌هاي ذخاير ژنتيكي و تنوع زيستي قارچ‌ها، بخش تحقیقات رستنی‌ها را مرجع شناسایی گیاهان و قارچ‌ها در کشور معرفی کرد

به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات گیاه‌‌پزشکی کشور، وبینار آموزشی «مدیریت مجموعه‌هاي ذخاير ژنتيكي و تنوع زيستي قارچ‌ها» با تدریس محمدرضا آصف شایان عضو هیات ‌علمی بخش تحقیقات رستنی‌ه و مسئول مجموعه قارچ‌های ایران در سطح ملی برگزار شد.

رییس بخش رستنی‌ها  عنوان کرد: بخش تحقیقات رستنی‌ها مرجع شناسایی گیاهان و قارچ‌ها در کشور می‌باشد. از مهمترین وظایف این بخش شناسایی رستنی‌های مرتبط با گیاهپزشکی بر اساس روش‌های کلاسیک و مدرن و بررسی دامنه پراکنش آنها در کشور، پایش و ردیابی رستنی‌های تازه وارد در کشور به ویژه گونه‌های مهاجم و قرنطینه به منظور آمادگي در برابر تهديدات اگروتروريسم، نگهداری رستنی‌های ایران در مجموعه‌های ذخایر ژنتیکی هرباریوم ایران به منظور استفاده‌های علمی، تحقیقاتی، آموزشی و پاسخگویی به نیازهای کشور در رابطه با مسائل کشاورزی، ارائه خدمات علمی به دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی کشور در زمینه تامین و یا شناسایی قارچ‌ها، شبه قارچ‌ها-گلسنگ‌ها، جلبک‌ها و گیاهان به ویژه علف‌های هرز و بذور گیاهان می‌باشد. این بخش تاکنون بیش از 400 آرایه جدید گیاه و قارچ برای دنیا کشف کرده است.

وی ضمن معرفی «مجموعه هرباریوم ایران» به عنوان قدیمی‌ترین مجموعه تنوع زیستی و ذخایر ژنتیکی در وزارت جهادکشاورزی به ارائه توضیحاتی در خصوص مجموعه قارچ‌های ایران که شامل فانگاریوم ایران و کلکسیون ملی قارچ‌های زنده ایران است، به شرح روش‌های آماده سازی و نگهداری نمونه‌های غیرزنده و جدایه‌های زنده، اختصاص کدهای دسترسی و مدیریت منابع ژنتیکی پرداخت.

آصف گفت: مجموعه قارچ‌های ایران به عنوان قدیمی ترین مجموعه تنوع زیستی و ذخایر ژنتیکی وزارت جهاد کشاورزی و بزرگترین مجموعه قارچ‌ها در کشور در سال 1324 تاسیس شده است و در حال حاضر دارای بیش از 23 هزار نمونه غیرزنده و زنده در دو مجموعه فانگاریوم ایران و کلکسیون ملی قارچ‌های زنده ایران می‌باشد.

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور کلیک نمایید

 

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان تات کلیک نمایید

54986m2eae45a8-3255-45d3-86c6-4e6538dba71b.jpg

33.jpg

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها