به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، دوره آموزشی «تلفیق روشهای شیمیایی و بیولوژیک برای کنترل آفات خیار، گوجه فرنگی و فلفل گلخانهای» برای محققین و کارشناسان با تدریس سید حسن ملکشی عضو هیات علمی بخش تحقیقات کنترل بیولوژیک برگزار شد.
ملکشی در این دوره اعلام کرد: با توجه به محدودیتهای منابع آبی در کشور سطح زیرکشت و تولید محصولات گلخانهای در دو دهه اخیر رو به گسترش است. خوشبختانه در سالهای اخیر احداث گلخانههای نیمه مدرن و مدرن نیز در اقصی نقاط کشور در حال توسعه است و بیش از 70 تا 80 درصد تولیدات این گلخانهها به کشورهای حوزه خلیج فارس و روسیه صادر میشود و ارز قابل توجهی وارد کشور میگردد.
وی افزود: این محصولات دچار آفات و بیماریهای متعددی میشوند که با آموزشهای ارایه شده به کشاورزان و گلخانهداران، استفاده از عوامل کنترل بیولوژیک تولید داخل برای تولید محصول عاری از باقیمانده سموم شیمیایی در کشور توسعه یافته است.
عضو هیات علمی بخش تحقیقات کنترل بیولوژیک عنوان کرد: خیار، گوجه فرنگی و فلفل گلخانهای در طی دوره داشت به شته جالیز، شته سبز هلو، تریپس پیاز، تریپس غربی گل، سفید بالکها ، مگسهای مینوز برگ، شب پره گوجهفرنگی، کنه تارعنکبوتی و کنه حنایی آلوده میشوند که هر یک از این آفات دارای دشمنان طبیعی اختصاصی خود میباشند و گلخانه داران باید از دشمنان طبیعی اختصاصی برای کنترل آنها استفاده کنند.
وی بر استفاده از روشهای پیشگیری برای جلوگیری از ورود آفات به داخل گلخانهها و سپس رهاسازی دورهای دشمنان طبیعی تاکید داشت و افزود: کاربرد ترکیبات شیمیایی سازگار با محیط زیست، با دوره کارنس محدود نیز آخرین شیوه کنترل آفات است. آموزش ارائه شده توسط کارشناسان مراکز پژوهشی و اجرایی به گلخانهداران در سالهای اخیر و اعمال محدودیت صادرات محصولات دارای باقیمانده سموم شیمیایی منجر به تولید محصولات گلخانه ای سالم و عاری از باقیمانده سموم شیمیایی برای بازارهای صادراتی و داخلی شده است.
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور کلیک نمایید
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان تات کلیک نمایید