يکشنبه, 21 ارديبهشت 1404

موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور

  • ساعت : ۰۹:۲۲
  • تاريخ :
     ۱۴۰۴/۰۲/۲۰ 
برگزاری وبینار آموزشی به همت عضو هیات ‌علمی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور؛
معرفی و مدیریت عوامل زنده و غیرزنده خسارت‏زای درختان چنار
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور ضمن معرفی عوامل زنده و غیرزنده خسارت‌زای درختان چنار، حذف سنگفرش‌ها و سیمان از بستر درختان، جلوگيري از كاربرد نمك براي ذوب برف، ممانعت از تردد اتومبيل‌هاي دودزا، مدیریت تغذیه و آفات و بیماری‌های درختان چنار را از راهکارهای موثر برای کنترل این عوامل دانست

  به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور، با توجه به مشکلاتی پیش آمده طی سال گذشته برای درختان چنار در مناطق مختلف کشور، وبینار آموزشی «عوامل زنده و غیرزنده خسارت‌زای درختان چنار و راهکارهای کنترل آن‏ها» با تدریس سید حسن ملکشی عضو هیات علمی بخش تحقیقات کنترل بیولوژیک به دعوت انجمن علمی گل و گیاهان زینتی ایران و درخواست مرکز آموزش عالی امام خمینی برگزار شد.

 ملکشی گفت: درخت چنار از درختان پهن برگ با تاج گسترده است. اين ويژگي موجب شده تا در رديف مهمترين درختان سايه دار در پارك ها و خيابانها قرار گيرد. در سال هاي اخير زردي و خشكيدگي درختان چنار در شهرهاي بزرگ به چالش جدي در فضاي سبز تبديل شده است. گرم شدن كره زمين، آلودگي هوا، استفاده از نمك در ذوب برف و يخ، آلودگي خاك ها، تنش آبي در تابستان، آبياري با آب شور، آهكي بودن خاك و كمبود عناصر غذايي عوامل غيرزنده خسارتزا در درختان چنار محسوب می‌شوند. از عوامل زنده نيز می‌توان به آفات مكنده فعال روي برگ‌ها، آفات چوبخوار داخل ساقه، تنه و ريشه و بيماري‌ها به عنوان عوامل ثانويه موثر در خشكيدگي درختان چنار اشاره کرد. البته ساخت و سازها و خشكاندن درختان چنار را باید به اين عوامل اضافه كرد.

ملکشی تشریح کرد: امروزه حفظ فضاي سبز از اهميت بسيار زيادي براي مسئولين شهري برخوردار بوده و یکی از دغدغه‌های شهروندان است. حذف سنگفرش‌ها و سیمان از بستر درختان چنار، جلوگيري از كاربرد نمك براي ذوب برف، ممانعت از تردد اتومبيل‌هاي دودزا، اصلاح خاك با كودهاي آلي براي كاهش ميزان آهك، آبياري و تغذيه مطلوب درختان چنار با كودهاي معدني و ريزمغذي براي جلوگيري از ضعف درختان، جلوگیری از حمله آفات چوبخوار، اعمال روش‌هاي مناسب كنترل آفات، جايگزيني نهال‌هاي چنار و در نهايت تصویب جريمه‌هاي سنگين برای وارد کردن خسارت به درختان چنار، از راهكارهاي موثر براي رفع اين مشكلات است.

 جهت دریافت اخبار در کانال ایتای موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور کلیک نمایید

 

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان تات کلیک نمایید

 

1_6388246578412499980.jpg

2.jpg

 

3_6388246578415690400.jpg

امتیاز :  ۱/۰۰ |  مجموع :  ۱

برچسب ها